Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Люба Ризова е продуцентът на предаването Алтернативата по ТВ1

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgЛюба Ризова е продуцентът на предаването Алтернативата по ТВ1
Коментари Харесай

Люба Ризова за Милен Цветков: Журналистите като него от световен калибър не са удобни, пригладени, вчесани и конюнктурни

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Люба Ризова е продуцентът на предаването " Алтернативата " по ТВ1 - последният план, в който участваше преди да загине в злополука Милен Цветков. То се излъчва два пъти в седмицата, като по един път го водят Цветков и Генка Шикерова. Тя описа за предаването и връзките си с умрелия водещ, преди минути във вечерното шоу на Слави Трифонов в ефира на телевизия " 7/8 ".

" Предаването започва на 28 март. Два пъти седмично - четвъртък се води от Милен, вторник от Генка Шикерова. Двамата са публицисти - тази може би изчезваща специалност, изчезващо положение на духа, мисълта, интелекта, не знам. Мисля го, тъй като доста неща се трансформираха откогато се познаваме с теб, Слави, от това БТВ. Не съм плюла в никакъв случай по БТВ, откогато напуснах ", сподели тя.

Тук Слави показа и своите мемоари за раздялата си с въпросната телевизия: Аз се махнах непринудено, дружно с целия си екип, тъй като не се усещам свободен да върша и да споделям това, което съм правил и съм казвал в продължение на 20 години. Изпратиха ми 3 бутилки шампанско преди да си потегли. 20 години, 20 години, 20 години, 3 бутилки шампанско. Не че съм очаквал каса или освен това, само че най-малко като отношение. И торта ли? Изпратили са ми торта, аз не съм схванал ".

" Аз получих един букет, тъй като напуснах навръх рождения си ден. Тогава ми изтичаше предизвестието и отидох да си взема заповедта. Милен беше последно при Сашо Диков, когато там даваха този репортаж на " господарите " - разказваха цялата преживелица, обвързвана с въпросния остров в Гърция. Аз тогава работех при " господарите ", когато се случиха тези събития, и Милен самия сподели: " Аз не съм гледал този репортаж на " господарите ". Аз не съм твърдял нещо, аз просто ревизирах една информация дали е подправена вест и задавах въпроси. Идеята на публицистиката е да търси истината, а не да съди ". Те просто бяха го записали и не го пуснаха в никакъв случай, пуснаха остаряло предаване негово. И от това произтече някакъв скандал ", сподели Ризова. 

Слави Трифонов добави пък разкри, че е предложил на Цветков да води предаване в " 7/8 ". " Аз му предложих да води всекидневно предаване в нашата телевизия и нещо се разминахме, тъй като беше лято, нещо не се разбрахме и заради тази причина - не е имало " не ", просто по този начин оставих като отворен диалога. Водихме няколко диалога с него, говорихме и с тебе, Люба. Понеже българската сентенция - краставите магарета са съббират, ние се събираме хора, които работят в една посока ", сподели водещият и добави: " Преди 20 години главната задача, която стоеше пред нас с теб, беше, че трябваше да вършим рейтинг - опорните стълбове бяха новините и шоуто, това е гръбнакът, не турски сериали, не друго ". 

В отговор Ризова показа забавен факт: " Навремето имах опция да направя едно изявление с Рупърт Мърдок. Той е човек, който е потвърдил, че е направил медийни империи, той не печели от друго. Той ми сподели по този начин: " Люба, в медиите бизнесът е доверието, нищо повече. Ние сме на полето на доверието, доверието е най-лесно разваляемата стока. И доста мъчно се построява, доста мъчно се отглежда и доста мъчно се скапва. Така че ежедневната ти задача е ти да знаеш по какъв начин доверието е ориентирано към тебе - печелиш ли го, не го ли печелиш. А то се печели единствено когато търсиш истината и задаваш въпроси. Защото в последна сметка никой не е по-велик от всички останали и всеки си задава разнообразни въпроси. С Милен Цветков ние не се познаваме доста. Аз обаче преди време, преди може би 18 години, го канех да пристигна в БТВ и да води утринен блок, само че тогавашното управление на " Нова телевизия " направи всичко допустимо да задържи Милен и той остана правилен на " Нова " тогава и беше дълги години име. Аз съм сигурна, че малкия екран е спечелила положителни пари от неговия професионализъм. Никой не гледа медия, в която няма доверие. В която има разколебаване дали ти се сервират точните обстоятелства. Предаването ще го продължим с Генка.

 Предаването във вторник ще бъде напълно отдадено на Милен, тъй като той го заслужава. Той беше като всеки същински публицист, приказвам публицист от международен диаметър. Няма публицисти известни, знакови публицисти от международен диаметър, които са комфортни, които са пригладени, вчесани и по този начин конюнктурни. Има и е имало такива публицисти в България, само че може би нямат опция за изява. През всичките тези години има, само че по този начин се развиха нещата, че те са поразпръснати в някои други телевизийки, други са без работа. За да станеш публицист, ти би трябвало да имаш темперамент, другояче си търси друга специалност ", сподели Ризова.

Запитана от Слави Трифонов кой умъртви Милен Цветков, тя отговори: " Това е трансцедентален и метафизичен въпрос. В последна сметка тази нелепа случайност, на която можеше да стане жертва безусловно всеки, който се е намирал на това място по случайност, по скоро е, че се позволява да има такива феномени - едни деца, които имат материални благоприятни условия. И може би заради този факт, че имат материални благоприятни условия, те нямат към какво да се стремят, и стартират да вършат ето такива опити със себе си - да взимат упойващи субстанции, което им дава възприятие за подвиг, че могат да се проявят, със 100 километра да пътуват из празна София, да се покажат, че те са някакви велики и по този начин. Да се почувстват мощни. Това е, съгласно мен, страшното - че чувството за безотговорност, което за жалост не е изгубено, а в противен случай то си съществува ", сподели тя.

" Милен не би желал да го назоваваме воин. Той не се изживяваше като подобен. Той си беше един същински естествен публицист, даже безсрамен, само че както са такива публицисти по целия свят. Те са избрали този бодлив път, избрали са да задават въпроси на някой, който не му е комфортно да зададе този въпрос, а му го задава. Защото в случай че сме приключили PR е друго. Може би щяхме да продаваме добре клиентите си, само че не сме - ние сме от другата страна ", приключи Ризова.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР